Напишіть нам

Новини

Експортна стратегія для сектору машинобудування

31 Травня 2019

29 травня 2019 року представники Українського центру сприяння інвестиціям та торгівлі (ITFC) Олена Кудляк та Ірина Титарчук взяли участь у V засіданні Робочої групи з формування стратегій розвитку міжнародної торгівлі та аналізу їх реалізації Ради з міжнародної торгівлі.

Загальною тенденцією у світовому машинобудуванні є розширення глобальних ланцюгів доданої вартості, що створює можливості інтеграції в них для українських машинобудівних компаній. Проте українське машинобудування значно відстає від розвинутих країн й сусідів у впровадженні подібних технологій, і перебуває лише в початковій фазі.

Під час засідання Національний координатор  експортної стратегії для сектору машинобудуванняВалерій Кокоть презентував проміжний проект Експортної стратегії для сектору машинобудування на 2019 – 2023 роки, а Директор ДП «Укрпромзовнішекспертиза» Володимир Власюк - аналітичний звіт «Машинобудівна галузь в Україні: потенціал та можливості для розширення експорту на період до 2021 року».

Стратегія стимулювання експорту машинобудівної продукції вимагає подолання існуючих асиметрій в доступі до інструментів підтримки вітчизняних та зарубіжних експортерів. Розглянувши потенціал машинобудівної галузі експертами було визначено пріоритетні заходи щодо стимулювання експорту українського машинобудівного сектору. Впровадження яких дозволить компаніям наростити експорт в середньому на 50% від поточних обсягів.

Назад до новин